Kaynayan Suyla Kornişon Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kaynayan Suyla Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon salatalık
  • 1 avuç nohut
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Kaynar su
Kaynayan Suyla Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Merhabalar.Bugün sizlere kaynar suyla kütür kütür salatalık turşusunu nasıl yaptığımı paylaşıyorum.

  1. Salatalıkları suyun altında yıkayalım.
  2. İki ucunu hafifçeten keselim.
  3. Bıçakla her birine ufak çizikler atalım.
  4. Kavanozun tabanına bir avuç nohutu bırakalım. Turşu suyunun lezzetli olması için kavanozun tabanına 7. -8 sap maydanoz ve dereotu bırakalım.
  5. Kornişonları boş yer kalmayacak biçimde kavanoza sıralayalım.
  6. Aralarına soyduğumuz sarımsakları koyalım bu türlü kavanozu salatalıkla ağzına kadar dolduralım.
  7. Sirke şeker kaya tuzunu ve limon tuzunu birlikte karıştırıp kavanoza dökelim.
  8. Kavanozun boş kalan kısmını da sıcak suyla tamamlayalım.
  9. Üzerine tabanında yaptığımız üzere dereotu ve maydanoz koyup kapağını sıkıca kapatıp aykırı çevirelim.
  10. İki üç saat daha sonra serin ve karanlık yere kaldıralım.
  11. Bir hafta daha sonra turşumuz sofraya gelmeye hazır.
  12. Deneyen arkadaşlardan yorum bekliyorum.Afiyet olsun
    😋
    .
Kaynayan Suyla Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı