Kaynamış Suyla Salatalık Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Kaynamış Suyla Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg küçük salatalık
  • 3,5 su bardağı sirke
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 12 diş sarımsak
  • Kaynar su
  • 6 tane limon tozu
  • 3 adet kesme şeker (Diri olması için)
Üzerine;

  • Maydanoz dalları
Kaynamış Suyla Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Salatalıkların baş kısımları alınır, yıkanıp kavanozlara konur büyük kavanoza 2 kg küçük kavanozlara 1 er kg koydum.
  2. Üzerlerine 1 su bardağı sirke, büyük kavanoza 1,5 su bardağı sirke.
  3. 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu, büyük kavanoza 3 yemek kaşığı kaya tuzu.
  4. 5-6 diş sarımsak, büyük kavanoza 1 baş sarımsak(7-8) diş.
  5. Herbir kavanoza 1 er kesme şeker ve 2şer tane limon tozu konur.
  6. Üzerini geçene kadar kaynar su dökülür maydanoz kısımları temalıp kapaklar sıkıca kapatılır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)
Kaynamış Suyla Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı