Fırında İncir Reçeli

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Fırında İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg incir
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çubuk tarçın
  • Çeyrek limon suyu
Fırında İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Orta yumuşaklıktaki incirlerin zirve kısmı kesilir, şekerin yarısı fırın kabına dökülür; üstüne incirler dizilir.
  2. Kalan şeker üstüne serpilir, su ve çubuk tarçın eklenir.
  3. 180 derecede ısınmış fırında pişirilir, kaynamaya başlayınca 15 dakika müddet tutulur.
  4. Ardından incirler aykırı çevrilir.
  5. hemen sonrasında fırının ısısı 200 dereceye çıkarılır, 10 dakikada bir incirler parçalanmadan yavaş yavaş karşıt çevrilir.
  6. Ortalama 45-50 dakikada reçel hazırlanır.
  7. İlk yarım saatten daha sonra limon suyu sıkılır. Kıvamının denetimi için bir tabağa bir çay kaşığıyla suyundan alınır.
  8. Akışkanlığı gitmişse fırın kapatılır ve reçel çıkarılıp soğumaya bırakılır.Afiyet olsun.
Fırında İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı