Ezme (Lokanta Usulü)

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Ezme (Lokanta Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz pul biber
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı kadar nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Damak zevkine göre tuz
Ezme (Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle domatesin kabukları soyulup rendelenir.
  2. Biber ve soğanlar küp küp minik biçimde doğranır.
  3. Sarımsak havanda dövülür yahut rendelenir.
  4. Maydanoz ve nane minik minik kıyılır. Hepsi bir kaba konur ve üstüne geriye kalan tüm gereçler ek edilerek karıştırılır. Damak zevkine nazaran tuz eklenir.
  5. Şayet istenilirse nar ekşisi daha fazla eklenebilir.
Not: Ben ezmeyi rondodan geçirmeyi sevmiyorum zira gereçlerde acımsı bir tat oluşuyor. Malzemeyi minik minik doğramak biraz uğraş alsada ezme epey daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Ezme (Lokanta Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı