Efsane İncir Pekmezi

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Efsane İncir Pekmezi Tanımı İçin Malzemeler

  • Olgunlaşmış 6 kilo incir
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Efsane İncir Pekmezi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İncirleri yıkıyalım.
  2. Baş kısımlarını alıp dört kesime bölelim. Ben 6 kilo incirden yaptım.
  3. İncirlerinizi bir tencereye alıp 2-3 saat bekletelim biraz suyu çıksın.
  4. daha sonra kaynatmaya başlayalım. İncirler kaynadıkça suyunu salacaktır. Ayrıyeten su eklemenize gerek kalmayacak.
  5. İyice kaynayan incirleri süzgeç sayesinde uygunca süzelim(ben kevgir kullandım)
  6. Ovarak düzgünce suyunu çıkaralım posalarını atabilirsiniz.
  7. Kalan suyu ince tülbent ya da daha ince süzgeciniz var ise ondan geçirin.
  8. İncirlerin çekirdekleri pekmezimizde kalmasın.
  9. Süzdüğünüz incir suyunu kaynatmaya başlayın. Kaynadıkça üstündeki köpüklerini alın.
  10. Pekmezi daima karıştırıp havalandırarak pişirin ki ortasındaki su daha çabuk buharlaşsın.
  11. Kaynama basamağında 1 tatlı kaşığı karbonat dökelim (kıvam ve tat için)pekmez yeşilleşip köpüklenecek taşırmamaya ihtimam gösterelim.
  12. Yeşilliği sizi aldatmasın pekmeziniz kendi rengine geri dönecektir. Ben şeker atmayı tercih etmiyorum. Ancak siz isterseniz şeker ekleyebilirsiniz.
  13. İyice kaynayıp akışkanlığı seyreldiğinde pekmeziniz hazır.
  14. Bir tabağa döküp pekmezin akışkanlığını denetim edebilirsiniz. 6 kilo incirden 600 gram pekmez çıktı.
    Afiyet şifa olsun
    ❤
    .
Efsane İncir Pekmezi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı