Domates Kabuğundan Salça

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Domates Kabuğundan Salça Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 kg domates
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates Kabuğundan Salça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Merhabalarr.Çok hayli kolay salça tanımı. Çöpe gitmeyen domates kabukları ♡♡♡♡.

  1. Domatesi soyuyoruz ve kabuklarını blenderden geçiriyoruzz.
  2. Büyük tencereye alıyoruz üzerine domates kabuğu ölçüsüne uygun epeyce abartmadan tuz atıp karıştırıyoruz. Ocağı açıp yarım saat pişiriyoruz.
  3. hemen sonrasında ocaktan alıp blenderden tekrar geçiriyoruz ki kabuk pütürlüğü kalmasın.
  4. Blende süreci bitince yine ocağa alıp kısık ateşte salça kıvamını alana kadar ortada karıştırarak pişiriyoruzz.
  5. Pişen salçayı uygun tepsiye döküp güneşte suyunu çekmesini sağlıyoruzz.
  6. Salçayı kavanozlarken ben kavanozda salçanın üzerine zeytin yağı koydum.
  7. Pişen eserde hiçbir biçimde kabuk kırıntısı kalmadı.
    Bu tanımda yalnızca domatesin kabuğunu kullandım.
Domates Kabuğundan Salça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı