Deutsche Telekom: Daha kararlı bir 5G ağı için uydular

sıcakkafa

Yeni Üye
Klasik hücresel ağlar yerine uydular üzerinden veri iletişiminin önümüzdeki yıllarda artması muhtemeldir. Buna göre Deutsche Telekom, MWC Barselona’da uzaya kablosuz bağlantılar içeren bir hibrit ağ duyurdu. Uyduların ve uçan anten platformlarının mevcut karasal mobil ağlara sorunsuz entegrasyonu, daha fazla ağ esnekliği ve beyaz noktaların kapsanmasını sağlamalıdır.


Deutsche Telekom, uydu operatörü Intelsat ile işbirliği içinde şimdiden ilk testleri gerçekleştirebildi. Şirket bu amaçla Hırvatistan’da karasal 5G ağını, stratosferde uçan bir 5G platformunu ve bir uyduyu kullanan hibrit bir 5G bağlantısı kurdu. Bu deneyde, ikincisi, uçan platform ile bir yer istasyonu arasında bir bağlantı görevi gördü. Deutsche Telekom, 20 megahertz genişliğindeki bir radyo kanalında 200 Mbit/s’ye varan iletim hızlarına ulaşmayı başardı. İletişimin başlangıç noktası sıradan bir akıllı telefondu.


ESA ile işbirliği


Telekomünikasyon şirketi, böyle bir hibrit ağ kurmak için Avrupa Uzay Ajansı ESA ile birlikte çalışıyor. ESA’ya göre, gerekli altyapının geliştirilmesi ve inşası için özellikle Avrupa ve Kanada’dan şirketler desteklenmelidir.







Deutsche Telekom, uyduların yanı sıra hibrit ağda uçan anten platformlarını da kullanmak istiyor. Karasal ve karasal olmayan ağ arasındaki geçiş sorunsuz olmalıdır.


(Resim: DTAG)



Karasal 5G mobil ağlarının ve uydu iletişiminin bağlanması, 3GPP Sürüm 17’nin bir parçasıdır. 5G NTN (Karasal Olmayan Ağ) adı altında, uç cihazların, kullanıcının yapmasına gerek kalmadan karasal ve karasal olmayan ağlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapması mümkün olmalıdır. birşeyler yap. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, geleneksel yer tabanlı mobil ağın artık işlevsel olmadığı kriz bölgelerinde avantajlar sunmalıdır.

Bazıları Qualcomm ve Bullit tarafından CES 2023’te gösterilmiş olan, uydu aracılığıyla akıllı telefon iletişimi teknolojileri, ağ deliklerinden korkuyu gidermeyi amaçlıyor, ancak öncelikle acil durum çağrıları için tasarlandı. Örneğin, ses bağlantıları veya daha büyük miktarda veri aktarımı Qualcomm’un Snapdragon Uydusu için tasarlanmamıştır.


IoT için Uydu İnternet


Deutsche Telekom ayrıca Nesnelerin İnterneti (IoT) donanımını uydu iletişimi yoluyla bağlamak istiyor. Bant genişliği, kompakt sensörlerden büyük rüzgar türbinlerine kadar değişir. Ortak noktaları, sitede bir cep telefonu şebekesinin olmamasıdır.







Örneğin rüzgar türbinleri uydu aracılığıyla internete bağlanacak. Bu, karasal mobil ağ olmayan bölgelerde bile uzaktan erişim sağlar.


(Resim: DTAG)



Proje 2022 yılında T IoT adıyla sunuldu ve şu anda Almanya’da ilk uygulamalı testleri başlıyor. Federal Su Yolları ve Nakliye İdaresi (WSV), iç nakliye ve çevre ile ilgili verileri toplamak ve doğrudan iletmek için sensörler kullanmak istiyor. İletişim, Intelsat uyduları aracılığıyla sağlanır.


(be)



Haberin Sonu