Çok Pratik Ve Lezzetli Kayısı Reçeli (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo olgunlaşmış taze kayısı
- Yarım kilo toz şeker
- Yarım limonun çeyreği
- 3 adet karanfil tohumu (Reçele koyu renk vermesi için)
- Suda bekletilmiş kabuğu soyulmuş kayısı çekirdeği (İsteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye toz şekerini koyup ocağın üstünde karamel tarzı yalnızca eritelim. Dikkat edelim koyulaşmasın yalnızca eritilecek ve çekirdekleri çıkarılmış doğranmış taze kayısıları eriyen şekere ilave edelim.
- Kapağını kapatmadan kayısılar yumuşayana kadar pişirelim piştikten daha sonra karanfili atalım. Ocaktan indirmeye yakın limonun suyunu ekleyelim.
- Ocaktan indirdikten daha sonra reçel ılımaya bırakıldıktan daha sonra suda bekletilen kabuğu soyulmuş kayısı çekirdeklerini koyup üzerine tülbentle yada pak ince bir bezle kapatıp güneş bakılırsan bir yere koyup 2 yada 3 gün bekletelim.
- Güneşte bekletilen ve kıvama gelmiş reçelinizi kavanoza doldurup kiler yada buzdolabına kaldırıp afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir daha sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????