Cevizli Karnabahar Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Cevizli Karnabahar Turşusu Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet en küçük uzunluk karnabahar
  • 6-7 adet ceviz
  • 1 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 10 adet çiğ pişmemiş nohut
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 türk kahve fincanı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Üzerine:

  • Bir tutam maydanoz
Cevizli Karnabahar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharı çiçeklere ayıralım yıkayalım süzgece koyalım.
  2. 1 litrelik kavonoza evvel nohutları koyalım nohut turşunun mayalanmasını sağlıyor havucu soyup ince halka doğrayalım.
  3. Biberi ince halka keselim sarımsakları soyalım tane kalsın karnabaharı tencereye koyalı 5 dk haşlayalım.
  4. Soğuk sudan geçirip süzelim kavonoza evvel nohutları koyalım bir adet sarımsak koyalım.
  5. Karnabahar koyalım daha sonra kırmızı biber yeniden karnabahar havuc ve ceviz koyalım bu türlü kavonoz sırayla dolduralım üzerine en son maydanozu koyalım.
  6. Tencereye suyu sirkeyi tuzu şekeri koyalım kaynatalım.
  7. Kavonoza kaynar biçimde olarak suyu dökelim çabucak sıkıca kapağını kapatalım.
  8. 15 gün karanlık serin bir yerde bekletelim.
  9. Bu en küçük karnabahar ile bir litrelik kavonoz oldu afiyet olsun.
Cevizli Karnabahar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı