Çabucak Yemeye Hazır Pancar Turşusu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Çabucak Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tanımı İçin Materyaller

  • Kırmızı pancar (Ben 2 adet kullandım)
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (Limon tuzunuz iri biçimde ise 3-4 adet koyabilirsiniz. bBnim limon tuzum tuzdan biraz daha iri olduğu için taneyle olmazda çay kaşığı ile ölçerek koydum)
  • 1.5 yemek kaşığı sirke (Elma yahut üzüm farketmez)
  • 1 baş sarımsak
  • 2 litre su
Çabucak Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pancarlar için adet belirtmedim ben 2 adet pancarla yaptım tursumu istediğiniz adette yapabilirsiniz ona bakılırsa materyalleri azaltıp çoğalta bilirsiniz.
  2. Pancarları güzelce yıkıyoruz sap kısımlarını epeyce olmayacak biçimde biraz kesiyoruz. Kabuklarını soymuyoruz.
  3. Uygun bir tencereye pancarları koyuyoruz içine kaya tuzunu, limon tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları kabuklarını soymadan elimizle 2 ye ayırıp koyuyoruz.
  4. Üstüne suyu ek edip ocağa alıp pancarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Dikkat edin suyu bitmesin.
  5. Yumuşayan pancarları tencereden alıp biraz ılıması için bekleyip kabuklarını soyuyoruz istediğiniz biçimde dilimleyip kavanoza alıyoruz.
  6. Pancarların üzerine tencerede kalan suyu süzüp ek edip kavanozun kapağını kapatıyoruz. Soğuduktan daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz. İstediğiniz vakit yemeye hazır oluyor turşularımız. Afiyet olsun.
Çabucak Yemeye Hazır Pancar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı