Buzluk İçin Bamya Şoklama

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Buzluk İçin Bamya Şoklama Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg bamya
  • 1 /2 çay bardağı sirke
  • 2 adet domates
Temizlemek için;

  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
Buzluk İçin Bamya Şoklama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bamyalar 10 dakika karbonatlı suda bekletilir.
  2. Ardından sirkeli suda 10 dakika daha bekletilerek yıkanır.
  3. Bamyanın saçakları temizlenir.
  4. Etekleri kalınsa inceltilir. İnceyse yalnızca sap kısmı birazcık kesilir.
  5. Tencerede su kaynatılır ve içerisine sirke eklenir.
  6. Yanına bir kaseye buzlu soğuk su hazır edilir.
  7. Küçük kümeler halinde kaynar suya atılan bamyaları rengi değişince buzlu suya atılır.
  8. Soğuk sudan çıkarılan bamyalar süzülmeye ve soğumaya bırakılır.
  9. Kilitli poşetlere domates dilimlenerek hisse edilir.
  10. Ardından bamyalar poşete alınır ve havası çıkarılarak poşetin ağzı kapatılır.
  11. Pişirme esnasında donmuş olarak kullanılır!!!.
Buzluk İçin Bamya Şoklama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı