Asalet asillik ne demek ?

siyasetci

Global Mod
Global Mod
Asalet ve Asillik: Iki Ayr Kavram

Kraliyet, asal aileler, aristokrasi ve asalet; bunlar hep bir arada dusunuldugunde, ayn anlama geldikleri dusunulur. Ancak asalet ve asillik, asl anlamlaryla, tamamen farkl iki kavramdr. Asalet, herhangi bir kraliyet ya da aristokrasiye bagl olarak, insanlarn bir takm ayrcalklara sahip olmasn saglayan bir sosyal statudur. Asillik ise, ozellikle Avrupa'da, etnik veya dinsel koken bakmndan snflandrlms ve snf uyeligi icin belirli ozellikler tasmak zorunda olan insanlarn ortak ozelligi olarak tanmlanr.

Asaletin Tanm

Asalet, kraliyetin hiyerarsik sralamasna gore ustun bir sosyal statudur. Asalet, kokeni soylendiginde, kraliyet ailesinin uyesi oldugunu gosteren bir kulturel kimlikle iliskilidir. Asalet, genellikle kraliyet tarafndan verilen bir odul ya da onur olarak tanmlanr. Asalet, ayrcalkl bir statuye sahip olan kisilerin yasamlarnn farkl oldugu anlamna da gelir. Asalet, genellikle kraliyet torenlerine katlma, ozel egitim, kamu gorevleri gibi ozel imkanlar sunar.

Asillik Tanm

Asillik, zengin ailelerin snflandrlms bir statusudur. Asillik, genellikle kokene veya dinsel kokene dayal olarak snflandrlmstr. Asillik, uyelerinin ozellikleriyle tanmlanr. Asiller, ozel egitim alms, zengin ve kulturlu insanlar olarak tanmlanr. Asillerin uyeleri, ozel egitim alms, zengin ve kulturlu insanlar olarak tanmlanr. Asiller, sahip olduklar sosyal ayrcalklarn korumalarn saglamak icin cok calsrlar. Ayn zamanda, kisilerin asillere uye olabilmesi icin belirli ozelliklere sahip olmalar gerekir.

Asalet ve Asillik Arasndaki Fark

Asalet, kokeni kraliyet ailesi ya da aristokrasiye dayal olarak tanmlanrken, asillik, etnik veya dinsel koken bakmndan snflandrlms olan insanlarn ortak ozelligidir.