2024 için tahminler: Mac mini hala eski tasarımda ve Mac’te 3 nm SoC’ler

sıcakkafa

Yeni Üye
Dusty aslında bir ifade değildir: hiçbir Mac, Mac mini’den daha eski bir form faktörüne sahip değildir. İster inanın ister inanmayın, Apple 2010 yazından bu yana kompakt bilgisayarlar için yekpare tasarım denilen tasarımı kullanıyor. Apple’ın tedarik zincirinde iyi bağlantıları olan tanınmış bir analistin duyduğu gibi, bu durum en azından 2024’e kadar devam etmeli.


Mac mini için tasarım kaynağı yok


Tayvanlı yatırım şirketi TF International Securities’den Ming-Chi Kuo’nun verdiği bilgiye göre bir sonraki Mac de mini olacak muhtemelen benzer bir form faktörü tasarımına sahip. 2021’den beri Apple’ın görünümü renkli iMac M1’e göre revize edeceğine dair spekülasyonlar var. Ancak pratikte bundan hiçbir şey çıkmadı. Kısa süre önce piyasaya sürülen Mac mini M2 veya M2 Pro da Intel zamanlarından yekpare bir görünümle geliyor. Bu, yuvarlak bir alüminyum blok biçiminde kesinlikle zariftir, ancak – aynı zamanda tamir edilebilirlik açısından – aslında modası geçmiştir.


Apple’ın neden Mac mini’nin tasarımını yenilemek için kaynakları kullanmadığı belirsizliğini koruyor. Bu arada, bazı söylenti tacirleri, geliştirilmiş Mac Studio zaten mevcut olduğu için şirketin serideki en ucuz masaüstü bilgisayarı bırakacağını da düşündüler. Bunun bir hata olduğu ortaya çıktı, seri devam edecek. Bir önceki model olan Mac mini M1, 2020’de piyasaya çıkan Apple Silicon’a sahip ilk makinelerden biriydi ve o zamanlar kasada bir fan da olduğu için çok hızlı kabul ediliyordu.

Sonunda 3 nm sürecinde Apple silikon


Kuo, Mac mini bilgilerine ek olarak, Apple’ın kendi SoC’lerinin daha da geliştirilmesi hakkında da haberler aldı. M2, M2 Pro ve M2 Max, Apple’ın “ikinci nesil” olarak adlandırdığı TSMC’deki 5 nanometre üretim süreci kullanılarak yapılmaya devam ederken, 3 nm teknolojisinin nihayet 2024’te Mac’e yerleştirilmesi bekleniyor. ki 2024 için planlanan M3 Pro ve M3 Max yongaları bu süreçte üretildi N3P veya N3S olmak.

TSMC, 3 nanometre sürecinde yalnızca bu Aralık ayında seri üretime başladı – Apple’ın yeni Mac’leri için çok geç. 2024’ün ilk yarısında karşımıza çıkabilecek yeni nesil bir MacBook Pro’nun yeni çipleri ilk kullanan model olacağı düşünülebilir.





Mac & i'den daha fazlası



Mac & i'den daha fazlası




(bsc)



Haberin Sonu